Предишна
Следваща

Доброволец на 2017 година

За втора поредна година се проведе конкурс за Доброволец на годината. В него участваха 7 доброволци от доброволните формирования към общините: Драгоман, Сливо поле,  Ардино, Ружинци, Пловдив, Стара Загора и Казанлък.
Победител в конкурса и Доброволец на 2017 година е  Андриян Алеков Качанов – ДФ „Аварийно-спасителна група – гр. Казанлък“
 
 
   
Андриян е един от първите членове на Доброволното формирование „Аварийно-спасителна група – гр. Казанлък“.  Тази година за пръв път доброволци от Доброволното формирование на Община Казанлък, носеха съвместни дежурства с РС „ПБЗН“ – гр. Казанлък. Андриян Качанов участва активно в съвместните дежурства с РС „ПБЗН“ – гр. Казанлък през пожароопасните месеци август и септември.
Oказа съдействие на пожарникари от РС „ПБЗН“ – гр. Казанлък при гасенето на цех за мебели в Квартал „Изток“ на гр. Казанлък на 23.08.2017г.
Към момента оказва съдействия при подготовка на мероприятията предвидени за честване на деня на доброволеца.
От скоро Андриян Качанов е и ръководител на Доброволното формирование „Аварийно-спасителна група – гр. Казанлък“.
С цялостната се дейност през изминаващата година, Андриян Качанов засвидетелства и доказва постоянно желание, както за развитие на Доброволното формирование на Община Казанлък, така и за развитие на цялостната доброволческа дейност.

 

На второ място е класиран  Иван Денчев Христев – ДФ Пловдив 112

 

Иван е ръководител на групата по Първа долекарска помощ на ДФ“Пловдив 112″. През изминалата година той организира и проведе повече от 12 специализирани обучения за членове на екипа на ДФ и външни участници. Харизматичен и ерудиран, той увлича с примера си нови желаещи да станат членове на Доброволното формирование, като в момента има 7 кандидат-доброволци за неговата група, които предстои да бъдат приети в редиците на ДФ „Пловдив 112“. Освен специализираните обучения, той провежда и безплатни курсове по първа помощ за ученици, студенти и родители в базата на формированието. Участвал е в няколко полеви обучения съвместно с други служби от Единната Спасителна Система като ръководител екип, а в момента подготвя част от най-голямата съвместна демонстрация на доброволни формирования в България, която ще се проведе на 16 декември в Пловдив, съвместно с ДФ София, ДФ Белово, ДФ Кричим, ДФ Вълчедръм и ДФ Елин Пелин. Иван Христев е пример за млад и активен човек, със сериозно отношение и желание да развива социално значими каузи каквато е сферата на Първата помощ в България.

 

Третото място е  за Иван Стоянов Тодоров – ДФ Стара Загора


Обича туризма и природата, планинар по душа. Създава младежки /ученически / клуб към туристическо дружество „Сърнена гора“.
Доброволец към формированието на Община Стара Загора от 3 години. През летния пожароопасен сезон съвместно с екипите на РС ПБЗН Стара Загора участва активно в потушаването на множество пожари.

Отличилите се през годината 3-ма доброволци ще получат наградите си по време на церемонията за награждаване на победителите в националния конкурс „Пожарникар на годината”.

Резултати от гласуването във facebook и от комисията:

1) Борислав Димитров  – 20 т.
2) Красимир Йорданов – 21 т.
3) Юджел Шакир – 21 т.
4) Андриян Качанов – 71 точки (1 място)
5) Светослав Боянов – 22 точки
6) Иван Христев – 52 точки (2 място)
7) Иван Тодоров – 42 точки (3 място)
 
Честито на победителите и благодарности и адмирации към участниците: Борислав Димитров, Красимир Йорданов, Юджел Шакир и Светослав Боянов!