Предишна
Следваща

ДФ Панагюрище

Община Панагюрище е официален  член на НАДРБ

Община Панагюрище и нейното доброволно формирование за овладяване на бедствия  вече са част от  Националната асоциация на доброволците в Република България.

По този повод бе проведена работна среща между кмета на общината г-н Никола Белишки и председателя на НАДРБ д-р Ясен Цветков, който връчи поздравителен адрес от името на асоциацията. В срещата участие взеха също г-жа Радка Немска – ръководител на ДФ Панагюрище и г-н Стелиян Хараланов – член на УС на асоциацията. Бяха обсъдени възможностите за развитие на доброволчеството в града и бъдещото сътрудничество между общинското доброволно формирование и НАДРБ.

По-късно  представителите на НАДРБ се запознаха с най-новите попълнения на формированието и обсъдиха перспективите за развитие на доброволчеството за овладяване на бедствия с тях. Гостуването в столицата на Априлското въстание завърши с посещение на РСПБЗН Панагюрище и среща между доброволците и Гл.инсп. Симеон Симеонов – началник на службата

ДФ на Община Панагюрище е създадено през 2009г. и в момента се състои от 18 доброволци – екипирани и преминали през задължителна подготовка. В биографията на формированието може да се видят участия в мащабни учения в Пловдив и Сърница, както и участие в тренировка на местния щаб за реакция при бедствия, съвместно с пожарната и Асарел-Медет АД.

Колегите от Панагюрище имат опит и в овладяването на горски пожари – 2 през 2019г и един през 2020, който се е разгърнал на 3 фронта над града. Преминали са и през подготовка за реакция при наводнения на новия учебен полигон в с.Бошуля, обл. Пазарджик.