Предишна
Следваща

Конкурс по случай 5-ти декември – Международен ден на доброволеца

На 5-ти декември – Международния ден на доброволеца, обществото отдава своята признателност към хората, които с безвъзмездния си и доброволен труд помагат на нуждаещите се от помощ. Проявите, свързани с неговото отбелязване се организират като израз на желание за популяризиране дейността на доброволците и за да напомнят, че ефективната защита на населението при пожари, бедствия и извънредни ситуации означава тясно сътрудничество и партньорство между органите на изпълнителната власт, гражданското общество и звената за „Пожарна безопасност и защита на населението“.

В тази връзка, „Национална асоциация на доброволците в Р България“ съвместно с Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ организира „Конкурс по случай 5-ти декември”. За участие в конкурса е необходимо да бъде заснета снимка или видеоклип (с продължителност не повече от 3 минути) , отразяващи взаимодействието на доброволните формирования  с органите за „Пожарна безопасност и защита на населението“. Допълнително може да бъдат включени и представители от рафтинг клубове, спасителни отряди, радиолюбители и други неправителствени организации, които взимат участие в дейности по защита на населението.

Материалите следва да бъдат публикувани във „фейсбук” на потребител „Национална асоциация на доброволците”, като е необходимо да се посочи доброволното формирование, общината, към която е изградено и участващите в демонстрацията.

Приключването на гласуването ще бъде до 15.01.2016 г. Видеото или снимката, които получат, най-голяма популярност (най-много броя „like”), ще бъдат класирани на първо място. Победителите ще бъдат поканени за участие в националния конкурс „Пожарникар на годината”.