Предишна
Следваща

Младежки фестивал „FUN CITY” в гр. Варна

От 27.08. до 30.08. 2015 г. в гр. Варна се проведе младежкия фестивал „FUN CITY”, който събра в морската столица младежи и девойки, които показаха своите интереси в различни области на обществения и социален живот. Фестивалът бе разположен в морската градина на града и в многото прилежно подредени шатри, гражданите и гостите на Варна не пропуснаха възможността да се запознаят с младежката активност.

Спортен клуб по пожароприложен спорт (ППС) гр. Варна, използва домакинството на фестивала и в специално разгъната шатра в алеята на морската градина, представи пред Варненската младеж проекта си „Доброволчеството – обучение, опит и приятелство”, спечелен  с каузата за набиране на доброволци за попълване на доброволното формирование (ДФ) за действие при бедствия, аварии и пожари към община Варна. Проекта се реализира със съдействието и в сътрудничество с община Варна и РДПБЗН – Варна. Членове на спортния клуб през всеки отделен ден от фестивала провеждаха информационно – разяснителна кампания по линия на ДФ и раздадоха флаери, насочващи младите Варненци за реда, по който биха могли да станат част от ДФ на общината.

В единия от дните юношите от спортния клуб по ППС, направиха демонстрация в дисциплината „Бойно разгръщане от мотопомпа”, което бе прието с бурни аплодисменти от гражданството.

В резултат от това мероприятие, част от поредица такива по спечеления проект, клубът може да се похвали, че вече има кандидати за ДФ, които са влезли в процедура по членството си във формированието.

Управителния съвет на спортния клуб изразява своето задоволство от факта на успешната мисия, която прави проекта изключително полезен за съвместната дейност между РДПБЗН – Варна и ДФ на община Варна за защита на населението при пожари, бедствия и извънредни ситуации.

617