Предишна
Следваща

НАДРБ се включи в организирания от Факултет „Пожарна безопасност и защита на населението“ детски празник по повод Международния ден на детето

Преподавателите и курсантите от Факултет „Пожарна безопасност и защита на населението“ на Академията на МВР отбелязаха Първи юни, като подариха на най-малките детски празник. Денят беше изпълнен с много музика, състезания и демонстрации, Партньори в реализирането на събитието бяха ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ , район „Илинден“ – Столична община и Национална асоциация на доброволците в Република България.

Всяко дете получи шанс да се качи в пожарен автомобил, да разгледа гаража на пожарната служба, както и да се докосне до оборудването на огнеборците.

Доброволно формирование за овладяване на бедствия София също се включиха в празника. Те създадоха кът в парк „Св. Троица“, където раздаваха информационни материали и показаха на децата част от оборудването на Младежките противопожарни отряди. Малчуганите имаха възможност да изпробват своите умения, като пълнеха мишени с вода и да участват в състезанието „Спаси Мечо“.За доброто настроение се погрижи Представителният духов оркестър при Академията на МВР.