Предишна
Следваща

ХLIIІ републикански преглед по пожароприложен спорт

От 02.06. до 04.06.2015 г. на стадион Локомотив в гр. Варна ще се проведе ХLIIІ републикански преглед по пожароприложен спорт, организиран от Българската федерация по пожароприложен спорт (БФППС) и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението. Състезанието включва следните дисциплини:

  1. Изкачване с щурмова стълба

Media-26906-pic

2. „100-метрова пътека с препятствия

patekashtafeta

3. „Пожарна щафета 4 х 100 м с препятствия

shtafeta1shtafeta2

4. Бойно разгръщане от мотопомпа

boino

Прегледът се провежда ежегодно съгласно „Правилника за организиране и провеждане на състезания по пожароприложен спорт“. Управителният съвет на НАДРБ ще се състои по време на прегледа с оглед бъдещото сътрудничество в областта на спорта между НАДРБ и БФППС, като ще бъдат обсъждани въпроси от взаимен интерес.

В тези състезания ще могат да участват млади доброволци, на възраст между 16 и 18 години и да се включат в спортните клубове по БФППС.

На последното заседание на УС на НАДРБ беше обсъдена възможността за организиране на състезания за доброволци по подобен начин или включването им в този тип състезания. Предвид това и по покана на председателя на УС на БФППС г-н Трифон Гидиков, който е и член на УС на НАДРБ, имаме удоволствието да Ви поканим да присъствате при провеждането на прегледа. Там ще можете да се запознаете с красотата и динамиката на пожароприложния спорт. Надяваме се да се видим с повечето от Вас там.

Програма на републиканския преглед